Новини

На Вінниччині запровадили новий експериментальний проєкт Кабміну з формування життєстійкості

9 лютого 2024, 15:24

Проєкт спрямований на підтримку та зміцнення психічного здоров'я українців. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, новою послугою містяни можуть скористатися з 1 лютого на базі Вінницького міського центру соціальних служб.

3 жовтня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про реалізацію експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості».

«Війна негативно впливає на психоемоційний стан суспільства. Тож задля покращення стану ментального здоров’я Вінницький міський центр соціальних служб надає зокрема і психологічні послуги. Це консультації для ВПО, Захисників і Захисниць та членів їхніх сімей. Відтепер вінничани зможуть отримати ще одну послугу, спрямовану на зниження загального рівня стресу і тривожності», – розповідає директорка департаменту соцполітики ВМР Валентина Войткова.

Вінницька громада подала власну конкурсну пропозицію до Міністерства соціальної політики. За умовами надавачем послуги може стати лише ФОП, громадська організація або некомерційне підприємство. У січні 2024 року конкурсна комісія визначила переможця конкурсу для запровадження послуги з формування життєстійкості. Ним стала ФОП Нагорняк Наталія. Координує функціонування послуги Міністерство соціальної політики, Національна сервісна служба і Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю.

Послуга передбачає комплексний підхід. Насамперед фахівці здійснюють оцінку потреб людини. Після цього клієнта інформують про доступні послуги для розв'язання проблем, можливості соціального захисту. За потреби також надають безоплатну правничу допомогу.

У планах також запровадження психологічної діагностики, консультування (індивідуальне, сімейне, групове), надання психологічної підтримки та допомоги після психологічних травм та стресових розладів, навчання методів і прийомів, які допомагають знижувати фізичний та психологічний стрес тощо.

Окремий напрямок стосується психологічної роботи з військовослужбовцями, ветеранами і їхніми родинами.

Команда проєкту – це психологи, соціальні працівники та кейс-менеджер. Звертатися до них можуть усі без винятку містяни.

Щоб отримати послугу з формування життєстійкості, звертайтеся за адресою: просп. Космонавтів, 30, каб. 301, 305. Тел.: 096-89-56-994.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :