Новини

На Вінниччині засудили прибічника "руского міра", який закликав «бомбити українські електростанції»

19 червня 2024, 09:39

Прибічник рашизму наполегливо закликав росію «бомбити українські електростанції», продовжувати агресивні наступальні дії на території України.

Як повідомляють на фб-сторінці УСБУ Вінниччини, зловмисником виявився мешканець мешканець міста Тульчин Вінницької області, уродженець рф, колишній радянський військовий, який відкрито схвалював збройну агресію рф.

Слідство встановило, що він, на власні сторінці в заборонених "однокласниках", висловлював непоодинокі сподівання на перемогу російської армії та возвеличував окупантів. В своїх дописах чоловік використовував «традиційні» кремлівські наративи у підтримку так званої «сво» та «необхідністю очищення України від нацистів».

Фігурант у своїх дописах цитував путіна і кадирова, захоплювався видуманими «бойовими подвигами» окупантів, які начебто протистоять «українським націоналістам».

"На підставі зібраних спецслужбою доказів, суд визнав фігуранта винним за ст. 436 (розповсюдження матеріалів із закликами до агресивної війни) та ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України", - коментують у службі безпеки України.

Йому призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.


Фото: УСБУ у Вінницькій області

Поділитися :