Новини

На Вінниччині засуджений, перебуваючи у виправному центрі, організував шахрайську схему привласнення коштів

9 лютого 2022, 10:59

Підозрюваний телефонував потерпілим під виглядом працівника банку та отримував необхідну для здійснення транзакцій інформацію. 

Як ідеться на сайті Нацполіції, задокументували злочинну діяльність 30-річного зловмисника оперативники Управління карного розшуку спільно  з працівниками кримінальної поліції та слідчими Відділення поліції №1 Тульчинського РВП.

Шахрайську схему зловмисник організував, перебуваючи в Крижопільському виправному центрі, де відбуває покарання за вчинення шахрайства.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/mnb_vinn


Представляючись працівником служби безпеки банку, зловмисник отримував конфіденційну інформацію щодо рахунків потерпілих і списував з них наявні кошти. У такий спосіб він привласнив десятки тисяч гривень довірливих громадян. Серед постраждалих – мешканці різних регіонів України. 8 лютого під час проведення слідчих дій  поліція вилучила у підозрюваного речові докази та гроші, отримані злочинним шляхом.

Поліцейські провели обшук за місцем відбування покарання засудженого та вилучили телефони, гроші, банківські картки, ноутбук, sim-картки, мобільні термінали та інші речові докази його причетності до злочинної діяльності.   

За такий злочин передбачено покарання до 8 років позбавлення волі.

Поділитися :