Новини

На Вінниччині затримали озброєних "чорних лісорубів"

2 квітня 2021, 10:01

У трьох зловмисників, що незаконно вирубали дерева, вилучили гранату та близько півсотні пакетиків з канабісом.

Як ідеться на сайті Національної поліції у Вінницькій області, трьох зловмисників під час незаконної порубки дерев затримали на території барського райагролісу працівники поліції 1 квітня близько 4 ранку. Підозрювані - чоловіки 35-та 36 років, у них правоохоронці вилучили знаряддя злочину - бензопили. 

Під час огляду мікроавтобуса, у який правопорушники збирались вантажити деревину, поліцейські вилучили бойову гранату Ф-1 з запалом, поліетиленовий пакет з коноплями та близько півсотні пакетиків з розфасованим канабісом. З’ясувалось, що боєприпас та наркотики належать 36-річному власнику автомобіля, який раніше потрапляв в поле зору поліції та притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини.  

За такі злочини власнику автомобіля загрожує кримінальна відповідальність за трьома статтями кримінального кодексу:

  • ч. 2. ст. 246 ККУ (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу),
  • ч.1 ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів),
  • ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

За це передбачено до 8 років позбавлення волі. Двом іншим подільникам незаконної порубки лісу загрожує до 5 років позбавлення волі відповідно до ч. 2. ст. 246 ККУ.  

Поділитися :