Новини

На Вінниччині затримали священника УПЦ (мп), який пропагував «руський мир» та переховувався від слідства

21 листопада 2023, 10:03

Після втрати пастви священник активізував свою проросійську діяльність в інтернеті. 

Як інформують у тг-каналі Офісу Генерального прокурора, до переходу релігійних громад до ПЦУ підозрюваний був настоятелем кількох храмів УПЦ (мп) на Вінниччині.

Після втрати пастви священник активізував свою проросійську діяльність в інтернеті. Для цього використовував власний акаунт у забороненій в Україні соціальній мережі «ВКонтакте». Він поширював матеріали антиукраїнського характеру.

"Переважно це був контент релігійної спрямованості, проросійська пропаганда із закликами до насильницької зміни і захоплення державної влади в Україні. У своїх дописав священнослужитель представляв збройну агресію рф як внутрішній громадянський конфлікт", - ідеться в дописі.

Аналогічні матеріали підозрюваний поширював у створеній ним Telegram-спільноті релігійної спрямованості, зокрема дублював публікації про діяльність «патріарха московського і всієї русі». 

Після повідомлення про підозру священник деякий час переховувався від органів слідства. Однак місцезнаходження чоловіка встановили, а його затримали.

"За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру священнослужителю УПЦ (МП) у розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни, повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, а також запереченням збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 436-2 КК України)", - зазначають у публікації.

Наразі суд застосував до нього запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Поділитися :