Новини

На Вінниччині затримали зловмисника, який влаштував замах на поліцейського

18 жовтня 2022, 09:10

Суд обрав чоловікові запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави, йому загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув‘язнення.

Про таке повідомляють на сайті Нацполіції у Вінницькій області. 13 жовтня поблизу свого будинку начальник сектору превенції одного з відділень поліції Хмільницького районного відділу поліції виявив на капоті автівки чорний поліетиленовий пакунок, під час огляду стався вибух. З чисельними опіками його госпіталізували.

Поліцейські встановили зловмисника. Ним виявився 40-річний місцевий мешканець, який є фігурантом двох кримінальних проваджень, розпочатих за фактом виготовлення та збуту безакцизної алкогольної продукції. Аби помститись поліцейському, який став на заваді незаконного бізнесу, він вирішив «прибрати» його за допомогою вибухівки, підклавши її на автівку.

Працівники внутрішньої безпеки НПУ та поліції Вінниччини провели за місцем мешкання зловмисника невідкладний обшук. Під час заходу вилучили комплектуючі для виготовлення кустарного вибухового пристрою, а у комп’ютері 40-річного чоловіка виявили контент з характеристиками вибухових речовин та інструкцію із виготовлення вибухівки.

"Під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вінницької поліції оголосили йому про підозру за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув‘язнення. Суд обрав чоловікові запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави", - йдеться у повідомленні.

Поділитися :