Новини

На Вінниччині збільшилась кількість червонокнижного кота лісового

19 березня 2021, 11:05

Цьогоріч лісівники нарахували 25 особин.

Як повідомили на сайті Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, щорічний "зимовий перепис" має на меті створення загальної картини видового та кількісного складу фауни мисливських угідь кожного держлісгоспу. Також це потрібно для визначення об’єктивних лімітів на добування мисливських тварин у наступному році. Методи проведення обліку диких тварин допускають похибку близько 5 відсотків. 

Так, у 2021 році на території мисливських угідь Вінниччини зафіксували 87 голів оленя європейського, 307 – оленя плямистого, 107 – зубра європейського, 4842 голів – козулі. У вольєрному господарстві лісгоспів мешкає лань європейська (81 голова) та муфлони (45 голів). Ланей розводять дашівські, бершадські, гайсинські лісівники, муфлонів – дашівські, бершадські, могилів-подільські лісівники.

Окрім цього, лісівники нарахували 877 голів кабана, 5804 – зайців-русаків, 781 голову куниці лісової, 94 – куниці кам’яної, 479 – тхора лісового, 863 борсуків, 147 видр, 471 білок, 86 бобрів. За отриманими даними, розширюється ареал проживання та збільшується кількість червонокнижного кота лісового. Цього року зафіксували 25 особин.

"У лісових угіддях Крижопільського та Гайсинського лісгоспів зафіксували 215 голів фазана звичайного. Саме ці підприємства не лише розводять у фазанаріях, а й відпускають у природу "царського птаха". Нарахували 6723 особин сірої куріпки в угіддях Тульчинського ЛМГ", - йдеться у повідомленні.

Також на основі обліку узагальнюють дані про щільність таких хижаків як вовки та лисиці. Цьогоріч зафіксували 31 вовка, продовжує зростати кількість лисів – 342 голів. Зауважимо, щільність лисиці останніми роками перевищує норму практично по всій Україні.

Фото: vinwood.gov.ua

Поділитися :