Новини

На Вінниччині зловмисниця під приводом обміну грошей привласнила понад 300 тисяч гривень

20 січня 2022, 15:41

Шахрайка представившись працівницею пенсійного фонду «обміняла» 325 тисяч гривень пенсіонерки на сувенірні кошти.

До поліції звернулась 86-річна місцева жителька з повідомленням про те, що її ошукали. Про це повідомляють на сайті Нацполіції Вінницької області. Пенсіонерка розповіла, що 18 січня близько 11:00 до неї прийшла незнайома жінка, яка представилась працівницею пенсійного фонду.

Незнайомка розповіла, що зараз в державі старі купюри вилучаються з обігу, тому їх необхідно обміняти на нові. Зловмисниця говорила впевнено та переконливо, тому не викликала у пенсіонерки жодних підозр. Жінка віддала усі свої заощадження зловмисниці, а натомість отримала аналогічну суму нібито новими купюрами - сувенірними.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Наступного дня до літньої жінки прийшла соціальна працівниця, яка систематично її відвідує. Пенсіонерка розповіла їй про свою вчорашню гостю та показала кошти, які отримала від неї. Соцпрацівниця наполягла, щоб пенсіонерка звернутись в поліцію. Наразі поліція розшукує зловмисницю.

Слідство розпочало кримінальне провадження шахрайство, за такий злочин передбачено до трьох років позбавлення волі.

"Шановні громадяни, будьте уважні та обережні! Не впускайте у помешкання незнайомих людей та уникайте спілкування з ними, особливо, коли вам пропонують сумнівну допомогу. Пам’ятайте, вберегтися від шахраїв допоможе лише власна пильність і обережність. Якщо Ви чи Ваші рідні стали жертвами подібних злочинів, негайно телефонуйте у поліцію за номером 102", - закликали правоохоронці. 

Читайте також:
У вінницького водія виявили три види наркотиків в організмі

Поділитися :