Новини

На вінницький конкурс «The Best Cook» подано 20 заявок

17 листопада 2021, 11:44

Заявки приймали до 15 листопада.

Про це Місту над Бугом розповів Олександр Вешелені, очільник міського Департаменту маркетингу і туризму. Далі журі буде проводити дегустацію страв від самих кухарів. Це - закуска, основна страва та десерт. І як зазначив пан Олександр, у кожному частуванні має бути присутнім гастросимвол Вінниці — вишня.

«Наступні два тижні відбуватиметься відвідання журі, яке затверджене розпорядженням міського голови, безпосередньо закладів, де працюють, або навчаються претенденти і демонстрація трьох страв, які будуть оцінювати відповідно до критеріїв зазначених у положенні», - пояснив очільник міського департаменту маркетингу і туризму.

Крім того, страви мають відповідати таким критеріям як кулінарна майстерність, дотримання технології та техніки приготування, креативність, естетика та стиль оформлення страви, автентичність страви та використання продуктів Подільського регіону. Оцінювати страви будуть 4-ро членів журі. Свої заявки подали як молоді кухарі, так і люди вже з певним стажем роботи, додає Олександр Вешелені

«Переважно це кухарі або шеф-кухарі вінницьких ресторанів, є також кілька студентів і є один власник закладу, він же заявлений як кухар. Це такий експеримент, він хоче продемонструвати своїм працівникам, що ця професія і це змагання теж варте участі», - розповів пан Олександр.

Другий (відбірковий) етап триватиме до 10 грудня. Потім оберуть 6 фіналістів і вже їх оцінюватимуть у фіналі, який відбудеться 15 грудня. Призери конкурсу будуть нагороджені дипломами та грошовими преміями. Призовий фонд складає 113 525 грн. Цей проєкт має на меті популяризувати вінницькі страви, гастробренди та автентичну продукцію подільської кухні, а також сприяти розвитку гастротуризму туристичної привабливості Вінниці. Деталі про конкурс "Місто над Бугом" повідомляло раніше.

Поділитися :