Новини

На Вінницькій міській раді замінять старий годинник, який остаточно вийшов із ладу

31 серпня 2023, 15:46

Старий часомір зупинився майже пів року тому, і відремонтувати його вже неможливо. 

Як повідомляють у міській раді, незабаром на головній адмінбудівлі Вінниці встановлять новий годинник. Це стало можливим завдяки допомозі Фонду Східна Європа в межах реалізації програми EGAP. Саме цей Фонд профінансував купівлю годинника.

Сьогодні приступили до демонтажу старого часоміра, який прослужив містянам майже пів століття і повністю вичерпав свій ресурс. Йому на заміну прийде модерновий із сучасним LED-екраном.

«Звичайно, у військовий час фінансування таких об’єктів не є пріоритетом для міського бюджету, тому ми шукали партнерів для надання нового сенсу та нових можливостей цього об’єкту. Допомогу нам надає програма EGAP, яку реалізує Фонд Східна Європа. В результаті заміни годинника буде встановлений екран, на якому будуть відображатись не тільки години, а й інша корисна інформація. Це, зокрема, інформація соціального спрямування, показники температури, вологості, тиску та інші, що надходитимуть із датчиків екологічного моніторингу. Крім того, після завершення всіх необхідних процедур будуть розміщуватися оголошення про початок та кінець повітряної тривоги», – каже директор департаменту ІТ ВМР Володимир Романенко.

Обладнання на замовлення міжнародних партнерів виготовляє Київське підприємство. Новий екран буде вищим і ширшим за той, що працював тут раніше.

Орієнтовно за 2-3 доби, якщо погода не внесе свої корективи, підрядники приступлять до монтажу годинника. Завершити ж усі роботи планують до 10 вересня.

Поділитися :