Новини

Намагались підкупити правоохоронців: на Вінниччині зупинили трьох нетверезих водіїв

9 квітня 2024, 10:06

За керування автівками у нетверезому стані на водіїв виписали адмінпротоколи, а за спробу "підкупу" інспекторів їм загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Як повідомляють на сайті ГУНП Вінниччини, першого керманича за порушення ПДР правоохоронці зупинили 6 квітня у Вінницькому районі.

Під час перевірки документів у 40-річного водія помітили ознаки сп'яніння. Результат освідування керманича показав наявність в його організмі понад 2,0 проміле алкоголю.

Не бажаючи, щоб на нього складали адмінпротокол, водій запропонував 7 000 гривень правоохоронцям. Після чого на затриманого задокументували вже кримінальне правопорушення.

Цього ж дня поблизу с. Хоменки Жмеринського району інспектори 41-річного водія Volkswagen Jetta за порушення ПДР. В нього теж виявили алкогольне сп'яніння та 2.5 проміле алкоголю після освідування. Щоб уникнути адмінпротоколу, водій запропонував правоохоронцям вже 10 000 грн. 

7 квітня в с. Шура-Мітлинецька Кунківської громади інспектори поліції зупинили 52-річного водія ВАЗ, у якого теж виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Йому запропонували пройти освідування від чого керманич відмовився. Під час складання адмінправопорушення, чоловік почав пропонувати інспекторам 10 000 гривень аби уникнути відповідальності. На нього теж задокументували кримінальне правопорушення.

"Стосовно водіїв поліцейські склали протоколи за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - коментують у поліції.


Фото: ГУНП Вінниччини

Поділитися :