Новини

Наразі на вулицях Вінниці працює 28 одиниць снігоочисної техніки

29 січня 2021, 09:09

Через снігопад комунальні служби працюватимуть цілодобово.

Як інформують на фейсбук-сторінці міської ради, техніка працює як на території міста, так і в сусідніх селах, які приєднались до Вінниці.

Щоб не утворювалась крижана кірка на асфальті, дороги обробляються протиожеледними засобами, а коли сніг припнеться – вийдуть ланки, які будуть зчищати цей сніг. Першочергово посипаються підйоми, спуски та мости. На тротуарах традиційно працює малогабаритна техніка та люди, які в ручну розгортають сніг. Наразі на вулицях міста працює 28 одиниць техніки.

Пізніше сніг розгортатимуть ланки з кількох одиниць спецтехніки. Вони працюватимуть по 9 маршрутах. За прогнозами синоптиків, такий снігопад буде тривати періодично ще кілька днів. Тож комунальні служби працюватимуть цілодобово, щоб автомобільний транспорт, в тому числі й громадський, мав можливість безперебійно рухатись.

"Прибудинкові території прибирають близько 450 двірників. Вони розчищають тротуари і проходи до під'їздів та контейнерних майданчиків, щоб вінничанам було зручно пересуватись по них. Якщо інтенсивність опадів буле стрімко збільшуватись до роботи на прибудинкових територіях буде залучатись малогабаритна техніка", - розповів директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

Представники комунальних служб звертаються до вінничан бути обережними на вулицях та дотримуватись правил паркування авто, щоб на дорогах могла працювати великогабаритна спецтехніка.

Фото: Facebook/Вінницька міська рада

Поділитися :