Новини

Наразі відомо про чотирьох звільнених земляків: з полону росіян повертається морський піхотинець Андрій Рибачок з Вінниччини 

22 вересня 2022, 19:14

З російського полону 21 вересня звільнили захисника "Азовсталі" з Вінниччини, молодшого сержанта 36-ої окремої бригади морської піхоти Андрія Рибачка.

Про це повідомляє Суспільне. Зазначається, що про звільнення розповіла мати військового Катерина Рибачок.

Жінка розповіла, що син зараз у госпіталі в Чернігові. Дружина уже поїхала до нього. Звільнених з полону українців наразі обстежують, а потім будуть направляти на лікування. 

Андрій Рибачок ніс службу у 36-ій окремій бригаді морської піхоти. Війна застала їх у Маріуполі, були на металургійному комбінаті імені Ілліча. Потім частина пробивалася до полку “Азов” на "Азовсталь".

З квітня по травень вони там були, а 16-20 травня здалися в полон. І 4 місяці в полоні. Після цього ніякої інформації про нього не було", — розповіла мати бійця.

Мати героя розповідає, що одразу не впізнала голос сина.

Він подзвонив мені вчора ввечері. Він захворів, тому навіть не впізнала його голос. Сказав: “Слава Україні! Ти що мене не впізнаєш?". Я кажу: “Ні, не впізнаю”. А він: “Це я, твій син”. І тоді я вже зрозуміла по інтонації, що це він. Він подзвонив о восьмій вечора, а я саме телевізор дивилася. Мене всю трясло, було неочікувано, — каже жінка.

Молодший сержант Андрій Рибачок був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Відповідний Указ Президент Володимир Зеленський підписав 19 квітня 2022 року.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про трьох звільнених з полону рашистів вінничан Віктора Цебрика, Євгена Дзись та Назарія Гринцевича. 

Фото: Суспільне

Поділитися :