Новини

"Нарощувати темпи допомоги": у Вінниці створили Фонд підтримки ЗСУ та соціально-економічного розвитку ВМТГ

25 серпня 2023, 14:49

Фонд створено для оперативного реагування на запити військових. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, серед пріоритетних завдань громади залишається безпека в громаді та підтримка української армії, яка обороняє нашу державу від ворога. 

"Ми посилюємо роботу по допомозі нашим військовим і створюємо відповідний фонд. Важливо, що його основне завдання – це акумулювання коштів, які надходять з різних джерел, зокрема до фонду соціально-економічного розвитку. Ми сюди також можемо залучати джерела інших резидентів України. В цьому напрямку ми вже співпрацюємо з такими банківськими установами, як ПриватБанк та Монобанк щодо створення можливості максимально швидко всім охочим членам нашої територіальної громади та українцям зробити донати через QR-код. Це додатковий механізм допомоги нашим військовим, які зараз перебувають на фронті", - заявив міський голова Сергій Моргунов.

Директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов зазначив, що наразі Фонд має у своїх активах 65 млн гривень. Його основною метою буде підсилення напрямку фінансування військових. Крім цього він працюватиме в інтересах соціально-економічного розвитку населених пунктів, що входять до складу ВМТГ, які допоможуть зберігати стабільний стан в громаді.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :