Новини

Наступного року фонд конкурсу "Бюджет громадських ініціатив" у Вінниці збільшиться до 10 мільйонів гривень

24 грудня 2020, 09:48

5 років тому, коли конкурс лише з'явився, його бюджет становив 5 мільйонів гривень.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці заступник міського голови Андрій Очеретний, цього року конкурсу "Бюджет громадських ініціатив" у Вінниці виповнюється 5 років. 

Починаючи з 2015 року, ініціативні мешканці Вінниці подали на конкурс 555 проєктів, з них 300 потрапили на голосування. На сьогодні реалізували 61 проєкт на загальну суму 31,1 мільйон гривень. У 2021 році заплановано 8 мільйонів 223 тисячі гривень на реалізацію ще 16 проєктів-переможців 2020 року та 1 проєкт-переможець 2018 року. 

"Майже п`ять років тому, 25 грудня 2015 року Вінницька міська рада затвердила "Положення про Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці" та розпочала впровадження у місті ще одного популярного у світі інструменту прямої та електронної демократії", - зауважив Андрій Очеретний.

Загалом протягом шести років свій голос за той чи інший проєкт віддали 152 738 вінничан. Оскільки конкурс "Бюджет громадських ініціатив" користується популярністю серед мешканців Вінниці, з 2016 року міська влада щорічно збільшувала загальний Фонд конкурсу - з 5 до 8 мільйонів гривень. Для реалізації проєктів у 2022 році у рамках конкурсу передбачено 10 мільйонів гривень, адже територія Вінницької міської територіальної громади значно збільшилася.

Завдяки активним вінничанам у таких мікрорайонах як "Тяжилів", "Олійно-жировий комбінат", "Можайка", "Вишенька", "Пирогово" з’явилися нові майданчики для занять фізкультурою та різноманітні об’єкти благоустрою, облаштували комфортні місця для відпочинку. 

"З кожним роком Вінниця стає кращою та комфортнішою. Це відмічають всеукраїнські дослідницькі центри та засоби масової інформації на основі проведення досліджень та опитувань мешканців міст. Дякую кожному автору та авторці за громадянську позицію, активність, небайдужість до розвитку рідного міста, Вінницької міської територіальної громади загалом і сподіваюсь на подальшу співпрацю", - наголосив Андрій Очеретний.

Фото - фейсбук-сторінка Андрія Очеретного.

Поділитися :