Новини

Наступного року у Вінниці стартує реконструкція злітно-посадкової смуги вінницького аеропорту

24 грудня 2020, 14:11

Для цього з державного бюджету виділили 604 мільйони гривень.

Довгоочікувана реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту "Вінниця" стартує наступного року. Під час сесії міської ради 8 скликання міський голова Сергій Моргунов повідомив, що усі роботи з реконструкції летовища будуть виконані належно і якісно, якщо обіцяні державою кошти таки надійдуть. Після завершення  реконструкції злітно-посадкову смугу передадуть у державну власність.

Міський голова нагадав, що у 2018 році було розпочато роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту "Вінниця", який є у комунальній власності міста. Аеропорт був включений до програми розвитку аеропортів до 2023 року. Тоді виділення коштів на початок реконструкції лобіював уряд Володимира Гройсмана. Проте з приходом уряду Гончарука виділення коштів у розмірі 300 мільйонів гривень було припинено. Також у 2020 році представники Міністерства інфраструктури намагались "виключити"  вінницьке летовище з програми розвитку аеропортів до 2023 року. Міській владі спільними зусиллями з облдержадміністрацією вдалось відстояти подальше перебування аеропорту "Вінниця" у Державній програмі розвитку. 

"Нам вдалось спільними зусиллями з обласною державною адміністрацією відстояти перед прем'єр-міністром аеропорт, щоб він був у цій Програмі. Мало того, ми вже бачимо у бюджеті 2021 року, що передбачено 604 мільйони гривень державного фінансування на реконструкцію цього аеропорту. Ми пройшли достатньо складний серйозний процес", - наголосив Сергій Моргунов.

Реконструкція вінницького аеропорту - це стратегічний проєкт не тільки для Вінниці та регіону, але й безпеки та оборони держави, адже у нас знаходиться штаб Військово-повітряних сил України.  

Поділитися :