Новини

Навчальний рік у Вінниці розпочався у змішаному режимі

1 вересня 2022, 18:07

Цьогоріч на навчання у школи міста зарахували 4609 першокласників, з яких 92 (це 19,4 %) учнів обрали офлайн навчання.

Як розповіла директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, цьогоріч формат проведення Першого дзвоника адміністрації закладів загальної середньої освіти визначали самостійно. Так, для учнів, чиї батьки обрали очну форму навчання, перший дзвінок пролунав у стінах шкіл, ліцеїв, гімназій. Для решти навчальний процес розпочався вдома – у режимі онлайн.

За словами пані Оксани, 1 вересня в різних закладах організовано традиційні святкові лінійки, відеопривітання випускників, ігрові програми, фотозони. Перший урок об’єднав усіх українських школярів спільною темою «Ми українці: честь і слава незламним!»

Ми вступаємо у новий навчальний рік у час нових випробувань, але нам не звикати, адже освітяни загартовані, сміливі, незламні, як і весь український народ. Ми впорались із викликами пандемії, вистоїмо й у воєнний час та неодмінно зустрінемо нашу Перемогу!, – коментує директорка департаменту. 

Формат навчання в кожній школі визначали окремо і кожен з батьків приймав рішення, як вчитиметься дитина – офлайн, чи дистанційно.

«Наразі 19,4 % першокласників навчатимуться офлайн. Головною умовою навчання у школі є облаштоване укриття, яке відповідає вимогам безпеки. Поки що, у Вінниці 30 шкіл мають свої укриття, але найближчим часом ця кількість буде збільшуватись», - додає Оксана Яценко.

Загалом у Вінницькій міській територіальній громаді майже 48 тисяч школярів.

Поділитися :