Новини

«Не потрібне – віддай, потребуєш – візьми»: у Вінниці переселенці допомагають нужденним

24 листопада 2021, 12:02

У центрі на базі ГО "ОП "Спільна справа" можна не лише приносити одяг та взуття, які не носите, а й отримати все необхідне.

У Вінниці працюють кілька соціальних центрів, де приймають вживаний одяг, взуття та інші речі. Сюди вінничани передають речі, які у подальшому працівники центрів розподіляють між тими, хто потребує допомоги. Серед них – громадська організація «Об’єднання переселенців» «Спільна справа», яка діє вже понад п’ять років. Як розповіла Місту над Бугом її керівниця Тетяна Тришина, спершу це був невеликий пункт прийому речей для переселенців з Донбасу. Коли речей стало більше, облаштували для їх зберігання велике підвальне приміщення. 

"Нам допомагали усі. Спершу, коли ми були на вулиці Симона Петлюри, збирали речі. Потім, коли переїхали у більше приміщення на Замостягській, виникла ідея організувати центр. Спершу все збирали у ящики. Потім попросили, щоб нам зробили стелажі. І ось так працюємо тут з 2018 року", - розповіла Тетяна Тришина.

Фото: Ірина Назарова

Пані Тетяна родом з Донеччини, коли на Сході почались воєнні дії – переїхала до Вінниці. Каже, за 5 років роботи організації – за одягом та іншими необхідними речами до них звернулось понад дві тисячі людей. І якщо спершу це були переважно переселенці, то нині зібраний одяг віддають людям із соціально-уразливих верств та усім, хто потребує.

"Коли побачили, що речей збирається більше, ніж нам потрібно, почали допомагати усім, хто потребує. До нас посади ходити малозабезпечені родини. Особливо родини, де багато дітей. Чи діти-сироти. Приміром, закінчують школу, потрібні нові речі. Вони до нас приходять і ми одягаємо з ніг до голови. Також ми допомагаємо одягом людям, які втримались з лікарні Ющенка. Маємо наразі багато дитячих речей. Приміром, сьогодні приїздила багатодітна родина з Літина. Одягли всіх", - додала пані Тетяна.

Тож у громадській організації закликають, якщо маєте одяг чи взуття, який не носите, принесіть його на склад центру, який знаходиться за адресою Замостянська, 7. Водночас якщо потребуєте одягу чи інших речей, ви можете звернутись до центру, де отримаєте усе необхідне. Час роботи центру: вівторок та четвер з 11-30 до 16-00. 

Про пункти приймання вживаного одягу у Вінниці Місто над Бугом повідомляло раніше.

Поділитися :