Новини

Незабаром у Вінниці розпочнеться масштабна реконструкція вулиці Пирогова

17 лютого 2022, 11:12

Від перехрестя з вулицею Скалецького до вулиці Малиновського виділять окрему смугу для руху громадського транспорту, а також замінять трамвайні колії за технологією "оксамитового шляху".

Наразі виготовляють проєктно-кошторисну документацію, а роботи з реконструкції почнуть у травні. Цю ділянку вулиці Пирогова обрали не випадково, адже вона є однією з найбільш аварійних та завантажених у місті.  Очікуваний результат від проведення  реконструкції – це комфорт для усіх учасників дорожнього руху: громадського і приватного транспорту, пішоходів та велосипедистів. Наголосив міський голова Сергій Моргунов під час виїзної наради з комунальниками.

"На цій ділянці в 700 м будуть виділені 2 смуги в кожному напрямку для громадського транспорту. Облаштують велодоріжки, замінять тротуарне покриття – це буде плитка бетонно-щебенева, буде висаджено додатково біля ста дерев. Це масштабний проект, який покращить комфортність для всіх учасників руху в цьому мікрорайоні", – зауважив Сергій Моргунов.

Сучасний світлофорний об’єкт, який встановлять на вулиці Пирогова, дозволить збільшити пропускну здатність транспорту та розвантажить цю ділянку головної магістральної дороги міста. Каже директор Агенції просторового розвитку Максим Кравчук. Саме його підприємство розробило комп’ютерне моделювання і відпрацювало оптимальну модель для комплексного світлофорного об'єкта, яка поєднає два найбільш аварійних перехрестя на вулиці Пирогова – з Келецькою та з вулицею Блока.

"По Келецькій залишається практично така ж сама (там буквально 1% зміна),  по Пирогова в напрямку центру за рахунок додаткової смуги руху збільшується фактично на 80% потенційна пропускна здатність. За рахунок зеленої зони, яка зараз 2,5 метра і звуження смуг руху до мінімально можливих 3-ьох метрів у нас є резерв для окремої четвертої смуги на розворот", – каже Максим Кравчук.

Реконструкція вулиці Пирогова триватиме пів року. Роботи виконуватимуть почергово, залишаючи одну смугу дороги для руху транспорту. Крім озеленення, на вулиці Пирогова облаштують більш компактні зупинки для громадського транспорту, нові пішохідні переходи, замінять зливову каналізацію.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

Поділитися :