Новини

Незабаром у Вінниці стартує соціальний проєкт з ораторського мистецтва

9 квітня 2024, 17:04

Соцпроєкт "VERBUM" має на меті об’єднати мотивовану молодь, яка зацікавлена в покращенні навичок ораторського мистецтва.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, ініціаторкам проєкту Ользі Сольвар та Оксані Лоянич запустити його допомогла міська рада, зокрема департамент соціальної політики.

Проєкт має навчити молодих вінничан професійно і якісно розкривати свої ідеї, впливати на думку інших та підсилювати свідомість молодого покоління. 

«Проєкт VERBUM – соціально важливий, адже покликаний виявити творчу обдаровану молодь громади, сприяти розкриттю таланту і потенціалу учасників проєкту і найголовніше – розповісти світу про сильну Україну, її прогресивну молодь», - зазначила заступниця вінницького міського голови Галина Якубович.

Про те як з’явилася ідея проєкту, розповіла одна з його організаторок Ольга Сольвар.

«Хочу подякувати за те, що міська влада підтримує ініціативу. Рік тому у Львові я потрапила на чемпіонат з ораторського мистецтва для молоді. Мені захотілося організувати таке і в нашому місті. На жаль, реалізацію довелося відкласти аж на рік. А потім ми зв’язалися з Оксаною Лоянич і вирішили втілити її в життя. Також хочу подякувати за те, що міська влада підтримує ініціативу. Я вірю в силу слова і важливість слова для будь-якої людини», – розповіла Ольга Сольвар.

Проєкт орієнтований на всіх охочих віком від 16 до 35 років. Він складатиметься з чотирьох етапів. Спочатку організатори мають на меті провести кастинг та відібрати 100 учасників для участі. Другим етапом передбачено навчання з ораторського та акторського мистецтва з професійними вчителями та тренерами цих галузей. Організаторки обіцяють учасникам менторів з-поміж відомих особистостей, які навчать володіти голосом, вкладати у виступ сенси, перестати боятися сцени та іншим темам.

Третій етап – фінал, під час якого тридцятка кращих підготує свій власний спіч. Четвертий етап – Reality show – кожен учасник у супроводі ментора готується до фінального спічу. Цей процес супроводжуватимуть щоденною трансляцією в соціальних мережах. У суперфіналі кожен з 6 учасників продемонструє свій виступ на тему «Я для України», під час якого покаже власне бачення та причетність до майбутнього нашої країни в різних сферах життя. Переможця визначать шляхом середнього балу між оцінкою членів журі, присутніх в залі та опитування в Instagram.

Реєстрація на проєкт VERBUM триває до 13 квітня. Участь безкоштовна. Заявку можна подати тут. Детальніше про проєкт на сторінці в Instagram.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :