Новини

Незабаром Вінниччина отримає препарати прямої дії проти COVID-19 – «Молнупіравір»

10 лютого 2022, 13:50

Ліки закупили за державні кошти.

Як повідомила на брифінгу заступниця директорки департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОДА Тетяна Бондаренко, наразі у МОЗ обговорюють алгоритм їх використання. Зазначимо, препарат запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби.

"На сьогодні Міністерство проводить наради щодо алгоритму використання цих ліків для того, щоб якомога раніше призначати їх пацієнтам з коронавірусною інфекцією для запобігання важкого перебігу хвороби. Ліки будуть отримані закладами охорони здоров'я. Кожен пацієнт, який буде поступати в заклади, буде поінформований про наявність таких ліків", - розповіла Тетяна Бондаренко.

За добу на Вінниччині зареєстрували 1001 нових випадків захворювання на COVID-19. Такий показник фіксують вже другу добу поспіль. Реанімаційні ліжка ковідних лікарень завантажені на 48 відсотків. D області триває вакцинальна кампанія. Зокрема, бустерну дозу вакцини вже отримали 20 тисяч людей. На думку медиків, вакцинація - це єдиний шлях захистити себе від ускладнень коронавірусної  хвороби.

Поділитися :