Новини

Незрячий вінничанин, який після смерті дружини виховує тримісячну доньку, просить про допомогу

12 травня 2022, 12:01

Дружина Анастасія 25-річного тотально незрячого Олексія Карплюка померла від гострої серцевої недостатності після пологів. Донечці три місяці.

Як повідомили Місту над Бугом в обласній організації УТОС, Олексій дбає про доню разом із бабусею, також Тетяною. Місцеве підприємство Українського товариства сліпих і обласна організація УТОС, нещодавно трохи підтримали сім'ю Олексія, але цього недостатньо. 

Оскільки власного житла родина Олексія немає, змушені винаймати. Чоловік каже, що через збільшення вимушених переселенців ціни на оренду житла у Вінниці, та й Україні загалом, піднялися й власниця квартири також просить більшої плати.

 На оренду житла ще за попередніми цінами  йшла вся моя пенсія, яка залишається незмінною. Аби допомагати дивитися за дочкою, моя мама була вимушена звільнитися із непоганої роботи і переїхати до нас. Тому коштів на життя нашій родині не вистачає, - каже  Олексій Карплюк.

Олексій вже два роки стоїть на обліку отримання державного житла. Але розуміє, що найближчим часом його чекати не доводиться.

Якось до нас приїздили волонтери із продуктами. Можливо, якась волонтерська організація допоможе нашій родині із житлом. Взагалі без підтримки виживати нам складно і постійно стає ще складніше, - наголосив Олексій Карплюк.

Аби звести кінці із кінцями, незрячий Олексій співає у трамваях, просить пасажирів допомогти. Ці кошти йдуть на дитяче харчування для немовляти тощо.  Каже, що на дитину від держави отримує 860 гривень на місяць. Їх не вистачає. Тому намагається підробляти таким чином.

Не лише співаю у громадському транспорті за підтримки друга, який носить музичну колонку. Але й пишу пісні на замовлення (зазвичай, на День народження). А за освітою я взагалі масажист, - продовжує  Олексій Карплюк.

Родині незрячого Олексія коштами на рахунок «ПриватБанку»: 4149 4993 8365 4520.

З усіх питань за телефоном: 098-342-00-48 (Олексій).   

Поділитися :