Новини

Нові порушення виборчого законодавства фіксують на Вінниччині

25 жовтня 2020, 18:56

Виборцям надавали послуги перевезення автобусом, фіксували нетверезих членів виборчих дільниць, виявляли відсутність прізвища у списку кандидатів.  

Один з кандидатів в депутати до вінницької обласної ради підвозив автобусами виборців до дільниці в селі Малі Хутори. Про це під час виборчого марафону у вінницькому пресклубі заявив представник одного з виборчих штабів Андрій Гижко. Про це порушення представники політичної сили повідомили до поліції. А на іншу виборчу дільницю  спостерігачам цієї ж партії довелося викликати поліцейських для того, щоб втихомирити нетверезого члена дільничної виборчої комісії. 

"По нашій політичній силі ми зафіксували, якщо говорити про область, це сто п'ятнадцять заяв включаючи телефоні  заяви про так зване опитування. Тому чесно скажу, ми не визнаємо і не розуміємо, що це за опитування. Коли ми почали робити відповідні зауваження, коли почали говорити, що це неможливо робити прямо на вході, тому що одна справа коли люди десь там далеко стоять, а інша справа, коли люди стоять прямо на вході, ну це взагалі є порушення будь-якого законодавства. Ми побачили, що вони перейшли в режим мобільних таких груп, коли почали переїжджати від дільниці до дільниці. Також, у Хмільницькому районі де вдвічі менше видали бюлетенів, на одну з дільничних виборчих комісій. Козятин, зафіксований факт коли один із членів комісії  вже на першу годину дня був у стані алкогольного сп'яніння і доводилося його силами поліції виводити з цієї виборчої дільниці, при цьому він почав вигукувати і навіть назвав партію за яку він кидав бюлетені і так далі", - зазначив  Андрій Гижко 

Фіксували порушення і в Гайсинському районі Вінниччини. Там один з кандидатів в депутати до районної ради не знайшов свого прізвища у виборчих бюлетенях.  Про це розповів представник Комітету виборців України у Вінницькій області  Владислав Телень. Мобільна група Комітету виборців України виїхала на дільницю для того, щоб з’ясувати як таке могло статися.

"Я відвідав близько тридцяти виборчих дільниць, можу сказати, що більшість випадків, дільничні виборчі комісії нехтують безпекою своєю і безпекою виборців тому, що вони не в масках, одягнені не правильно, всі маски під носом. Вони не використовують захисні щитки, іноді члени комісій взагалі без масок і тому коли трапиться ситуація, що хтось захворіє і будуть претензії. Ну до кого можна пред'являти претензії, якщо місто зробило все, щоб забезпечити членів комісії всім необхідним. Були витрачені шалені кошти  на це. Але всі ці щитки не використовуються. Це неповага до нас, як до виборців, і неповага до тих людей, які забезпечували цей процес голосування у місті Вінниця", -  підсумував Владислав Телень. 

 

Поділитися :