Новини

Новинка червня: вінничан запрошують на одноденний сімейний тур «Козацькими стежками»

5 червня 2023, 15:05

Тур Вінниччиною відбудеться уже цієї суботи, 10 червня.

Новинку червня - екскурсійний проєкт «Козацькими стежками» презентують Офіс туризму Вінниці та гідеса Оксана Роздорожнюк. 

Організатори обіцяють, що під час мандрівки ви дізнаєтесь багато цікавого про:

  • Палац Сергія Мерінга у Старій Прилуці, декорований у мавританському стилі і збудований подібно до Маріїнського палацу у Києві. У XVI ст. біля замку було 4000 (!) козацьких осель.
  • Сусіднє село, Нова Прилука, яке було сотенним козацьким містечком, а сьогодні відоме, що тут народився знаменитий мікробіолог, Лауреат Нобелівської премії Зельман Ваксман.
  • Палацо-парковий комплекс садиби Заботіних, збудований у неоготичному стилі, у Малій Ростівці. Також тут можна оглянути відроджену сучасниками дерев’яну козацьку церкву.
  • Кальник, що був місцем розташування Кальницького (пізніше Вінницького) козацького полку. В різний час його полковниками були Іван Богун, Іван Вертелецький та Іван Сірко.
  • Стародашівську михайлівську дерев’яну пятикупольну церкву, яка є пам'яткою архітектури національного значення. Яка вважається одним із кращих витворів дерев'яної архітектури Поділля. А ще у Дашеві можна побачити палац Влодзімежа Потоцького.
  • Зоодворик “Лісова казка” в лісництві у Хрінівці, де доглядають за різними тваринами, яких врятували від загибелі. Загалом тут близько 300 підопічних.
  • Іллінецьку Астроблему у фіналі мандрівки - загадкове місце падіння метеориту на поверхню нашої планети 400 мільйонів років тому.

Початок туру – о 7:30. Місце зустрічі - навпроти Центрального автовокзалу (вул. Київська, 8 ). Вартість та реєстрація – за посиланням: https://forms.gle/AuJeUiSmea6cQimd9

*Екскурсії проходять з дотриманням заходів безпеки у період воєнного стану.

Поділитися :