Новини

Новий дитячий садочок планують відкрити у Вінниці до кінця року

22 жовтня 2020, 10:25

У мікрорайоні Тяжилів тривають прикінцеві будівельні роботи дитячого садочку №33. Це вже п’ятий садочок, який побудовано за кошти інвестора при участі місцевого бюджету. 

 

На сайті міської ради йдеться про завершення будівництва садочка на розі вулиць Ватутіна та Миколи Битинського у мікрорайоні Тяжилів.  Заклад розрахований на шість груп, а саме -  дві для дітей раннього віку та чотири для дітей дошкільного віку.  Садочок будують за кошти інвестора поблизу одного із житлових комплексів. Оснащення технологічним обладнанням, меблями, інвентарем, облаштування ігрових майданчиків відбувається коштом бюджету територіальної громади. 

До кінця року  заклад планують здати в експлуатацію.  

Як зазначив керівник будівельної організації Сергій Коцага, наразі у закладі роботи ведуться як в середині приміщення, так і по благоустрою території.

«Ми хочемо в цьому році завершити будівництво і передати дитячий садочок на баланс міста. Всі роботи перебувають на різних стадіях, в тому числі й на прикінцевих, і це нам дає надію завершити все до кінця року. Садочок буде опалюватися власною автоматизованою котельнею. Буде налагоджена система диспетчеризації, аби можна було на відстані її обслуговувати. Це дасть можливість завжди мати тепло та гарячу воду без перебою. Утеплення виконано за новими нормами і система енергоефективності досить висока. Також при облаштуванні харчоблоку ми врахували новітню систему ХАССП, для того аби дитячий садочок міг запускатися за новими стандартами», - розповів Сергій Коцага. 

Варто зазначити, це буде сучасний інноваційний дитячий заклад, облаштують спортивний майданчик та шість ігрових. 

«Все технологічне обладнання вже придбано. 4,8 млн грн було виділено з міського бюджету, з них уже на 3,9 проведено тендери. Відсьогодні починають дивитися, що і як потрібно встановити в харчоблоці. Також, практично є уже всі меблі та більшість м’якого інвентаря. Залишилося ще вибрати штори. Штат закладу 39,5 одиниць», - зазначила заступниця міського голови Галина Якубович. 

Під час виїзної наради міський голова Сергій Моргунов відзначив, що системно працювати над скороченням черги до дитячих садків почали ще з 2008 року. За ці роки чергу вдалося скоротити з 3800 дітей до 172. 

«За останні п’ять років побудовано і здано в експлуатацію чотири нових садочки, крім того, капітально відремонтовано два дитячих садочки. Це вже п’ятий садочок, який побудовано саме за кошти інвестора.  На сьогоднішній день ми маємо чергу 172 дитини по місту. Якщо говорити про цей мікрорайон Ватутіна-Антонова, то потрібно влаштувати близько 65 дітей.  І цей дитячий садочок буде на 120 дітей на шість груп. Забудовник достатньо якісно проводить будівельні роботи. Все технологічне обладнання і меблі містом закуплені, щоб розпочати нормально навчальний процес. Крім того, інвестор працює над благоустроєм. У нас також будується ще два дитячих садочки», - додав міський голова Сергій Моргунов.

Поділитися :