Новини

Новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги запрацює у Вінниці до кінця року

22 липня 2021, 15:33

Приміщення збудоване, залишилось його оснастити.

Сьогодні, 22 липня, міський голова Сергій Моргунов разом з Прем'єр-міністром України 2016-2019 рр. Володимиром Гройсманом оглянули новозбудоване приміщення закладу та поспілкувались з медиками. Цей об'єкт місто розпочало будувати у 2017 році, маючи підтримку Уряду Гройсмана. Наразі будівельні роботи вже виконані на 97%. У триповерховому приміщенні буде відділення екстреної медичної допомоги з необхідними зонами, сучасна реанімація на 18 місць та ургентний операційний блок.

"Загальна кошторисна вартість проекту становить 270 млн грн, з них медичне обладнання – 134 млн грн. Практично всі будівельні роботи на цьому об'єкті завершені, ще очікуємо на остаточне обладнання. Завдяки підтримці Уряду Гройсмана на цей проект ми отримали 90 мільйонів гривень фінансування з державного бюджету. Решта – це кошти територіальної громади та надходження з держбюджету у минулому році", – зауважив міський голова.

Приміщення збудоване, залишилось його обладнати. Вже закупили обладнання на понад 100 млн грн. Чекають завершення торгів по решті. Зокрема, вже отримали комп’ютерний томограф і рентген-апарат. Чекають на ангіограф та обладнання для МРТ-діагностики. Це обладнання має надійти  у жовтні цього року.

Окрім того, експрем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з колективом першої міської лікарні, яка першою з медичних закладів області почала приймати ковідних пацієнтів та надавати їм допомогу.

"Два дні ми з командою працюємо в області. Хочу сказати, що не міг не заїхати до вас, кажу вам: "Дякую". Я знаю, скільки за цей час ви пережили, винесли на своїх плечах, скільки життів вами врятовано. І те, що ви робили, фантастично! І наша команда, і Сергій Анатолійович були рішуче налаштовані робити все можливе і неможливе, щоби забезпечувати лікарів", – розповів Володимир Гройсман.

Фото: Фейсбук/Сергій Моргунов

На зустрічі з медиками експрем'єр-міністр закликав вінничан вакцинуватися від коронавірусу, а лікарів запитав про їхні потреби, зокрема, про те, чим область та місто може допомогти під час підготовки до нової хвилі пандемії.

"Рівень вакцинації, на превеликий жаль, залишається дуже низьким. Знаю, що і серед медичного персоналу є різні думки. Я хочу висловити свою позицію: тільки через колективний імунітет ми з вами зможемо повернутись до нормального життя. Інакше в нас локдауни будуть залишатись звичайним явищем. Я думаю, ви знаєте, наскільки важко людям інших професій. Тому треба не допустити нового закриття закладів. Тому треба готуватись до осені. Тоді, очевидно, буде сплеск", – зауважив Володимир Гройсман.

Поділитися :