Новини

Обговорили поняття сепарації та психологічного дорослішання: у Вінниці пройшла зустріч з психологом

17 липня 2023, 12:00

Понад 20 учасників розповідали про своє розуміння поняття "сепарації" та "психологічного дорослішання".

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, захід для молоді провела психологиня Яна Стоцька у креативному просторі "Артинов". Впродовж двох годин молоді люди виконували психологічні вправи та інтерактиви.

Психологиня зазначила, що сепарація - це природній поступовий процес психологічного та фізичного відокремлення дитини від батьків, який починається з трирічного віку. На заході також обговорили те, як розпізнати та зрозуміти, що діти готові до незалежності, а також про те, як забезпечити з батьками здорову комунікацію та взаємну підтримку під час цього переходу.

“Для кожного з нас має велике значення якісне життя. Діти та підлітки, а часом і дорослі люди, не завжди розуміють своє призначення. Тож цей захід був присвячений тому, щоб допомогти знайти своє місце у світі та реалізувати власні цілі та мрії. Звісно, без підтримки з боку батьків тут не обійтися. Тож психологиня розповідала учасникам тренінгу про те, які процеси відбуваються під час дорослішання та як саме зберегти теплі та хороші стосунки з рідними”, - розповіла начальниця відділу молодіжної політики Вінницької міської ради Юлія Мончак.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :