Новини

Обкрадали пенсіонерів по всій країні: на Вінниччині затримали злочинну групу

8 лютого 2022, 12:36

Зокрема, у мешканки Шаргородської територіальної громади зловмисникам вдалось поцупити 300 гривень та золоті прикраси. 

Про це повідомляють на сайті Нацполіції у Вінницькій області. До складу групи входило п’ятеро жителів Житомирщини – двоє чоловіків та троє жінок. Частина з них раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Затримали зловмисників після вчинення чергового злочину на території Гніванської територіальної громади. З їх автомобіля вилучили вкрадені гроші.

"Підозрювані проникли до  будинку 81-річної жінки, звідки винесли її останні заощадження – близько 20 тисяч гривень та зникли на автомобілі. Поліцейські знайшли свідків, які бачили приїжджих, що допомогло  встановити та затримати крадіїв на території Жмеринського району", – розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області Андрій Дамзін.

За наявною інформацією, учасники групи "гастролювали" різними регіонами України та обкрадали будинки. Переважна більшість потерпілих від їхніх неправомірних дій – люди поважного  віку. Члени групи обкрадали будинки за відсутності господарів або під різними приводами заходили до  їх помешкань. Відволікши увагу господарів, виносили їх кошти, цінні речі та зникали.

Так, у Іллінецькій територіальній громаді зловмисники викрали з будинку місцевої пенсіонерки 74 тисячі гривень, а у мешканки Шаргородської територіальної громади – 300 гривень та золоті прикраси.

За такі злочини зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі.

Поділитися :