Новини

Одна з районних лікарень Вінниччини потрапила до рейтингу лікарень-чемпіонів другого етапу медреформи

18 березня 2021, 11:19

Заклад отримав на 3 млн грн більше фінансування за Програмою медичних гарантій-2020, аніж за держсубвенцією.

Як інформують на сайті Вінницької обласної державної адміністрації, посилаючись на коментар Тетяни Бойко, директорки департаменту комунікацій НСЗУ, Іллінецька центральна районна лікарня увійшла до п'ятірки медичних закладів України, які найуспішніше пройшли другий етап медичної реформи. 

Перше місце за розміром оплат від НСЗУ посів Київський пологовий будинок №5, який отримав понад 39 млн грн за медичну допомогу при пологах. Далі - Дніпровська міська клінічна лікарня №4, яка у 2019 році мала субвенцію в понад 59 млн грн. Сума ж контракту з НСЗУ у 2020 році - в дев’ять разів більша і склала понад 534,6 млн грн.

За словами Тетяни Бойко, Іллінецька центральна районна лікарня за минулий рік отримала на 3 млн грн більше фінансування за Програмою медичних гарантій-2020, аніж за держсубвенцією. 

"Здавалось би – не так багато. Але це дозволило закладу вибратися з хронічних проблем та спокійно планувати бюджет", - повідомила Тетяна Бойко.

До п'ятірки кращих також потрапили Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та Дніпропетровське обласне клінічне лікувально-профілактичне об’єднання "Фтизіатрія".

"Також хочу наголосити, що керівника лікарні призначає місцева влада. І яким він буде – це відповідальність громади. Місцева влада може докласти зусиль задля дооснащення своїх лікарень необхідним обладнанням, створити привабливі умови для залучення нових фахівців. Комусь виділити квартиру, комусь – земельну ділянку. Щоб лікарі вузької спеціалізації були зацікавлені у роботі у невеликих, але комфортних для життя, містах", - зауважила Тетяна Бойко.

Поділитися :