Новини

Одразу три Центри вакцинації від COVID-19 працюватиме у Вінниці цієї суботи

17 червня 2021, 11:38

19 червня вінничан щеплюватимуть з 10:00 до 14:00 вакциною CoronaVac. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради,  Центри вакцинації населення від COVID-19 розмістять по Соборній, 68, Експоцентр (як і минулих вихідних), по вулиці Некрасова, 40, на базі школи № 32 і на проспекті Космонавтів, 32, у школі № 23. Вакцинуватись можуть вінничани, яким виповнилося 18 років і вони є мешканцями Вінницької ТГ.

Роботу Центрів організовує департамент охорони здоров’я Вінницької міської ради. Як розповів директор департаменту Олександр Шиш, створюють усі необхідні умови для безпечного процесу вакцинації.

Для вінничан зараз доступна вакцина CoronaVac. Це китайська вакцина, яка пройшла сертифікацію у Європі і визнана ВООЗ та використовується для масової вакцинації. Також ми працюємо з вакцинами Pfizer та AstraZeneca, але вони наразі зберігаються для ревакцинації тих вінничан, які отримали перше щеплення цими вакцинами, - зазначив Олександр Шиш.

Усі, хто планує отримати вакцину, обов’язково мати паспорт громадянина України. А вінничанам, які не мають підписаних декларацій з сімейними лікарями, окрім  паспорта, необхідно взяти з собою довідку про присвоєння ідентифікаційного коду, - пояснює директор департаменту охорони здоров'я ВМР. 

Ті люди, які записались через додаток "Дія" чи зареєстровані на порталі, або ж є у списку очікування, - до них протягом тижня телефонує сімейний лікар і запрошує на щеплення до ЦПМСД. Це додаткова акція, яка покликана змінити ставлення людей до вакцинації. Тобто вакцинуватись можна не лише у медзакладах, а також і у публічному й доступному місці з гарною логістикою. І головне - працює у вихідний день., - каже Олеспндр Шиш. 

Також ще два центри вакцинації працюватимуть у найближчі вихідні в Жмеринці та Гайсині. Вакцинуватимуть населення там також китайським препаратом CoronoVac, незалежно від того, чи укладена декларація з сімейним лікарем. Надалі Центри вакцинації будуть працювати щовихідних, повідомляють у Вінницькій облдержадміністрації. Центри вакцинації розташують у приміщенні Жмеринської  міської  ради та у Будинку культури в Гайсині. У кожному  з  них працюватиме дві мобільних  бригади. Громадяни, які хочуть вакцинуватися, повинні мати при собі  паспорт.

Нагадаю, що минулими вихідними у Центрі вакцинації у вінниці першу дозу вакцини проти COVID-19  отримали 750 вінничан.  

Поділитися :