Новини

Одружитися за добу у Вінниці: алгоритм дій

1 лютого 2022, 13:12

В рамках проєкту Міністерства юстиції молодята можуть стати подружжям за 24 години.

Перший такий шлюб у Вінниці зареєстрували у лютому 2017 року. Тим, хто бажає зареєструвати шлюб у скорочені строки, необхідно укласти договір про надання послуг й надати відповідні документи. Про це «Місту над Бугом» розповіла Оксана Роздорожнюк, організаторка послуги "Шлюб за добу":

«Для подачі потрібні паспорти діючого зразка, не протерміновані. Може бути книжечкою із вчасно вклеєними фотографіями, може бути ID-картка з довідкою про прописку. Якщо ви раніше були в шлюбі це можуть бути оригінали документів про розлучення, які ми теж переглядаємо. Ми робимо копії всіх документів, віддаємо вам оригінали. Наступного дня ви з ними приходите на шлюб, а ми обробляємо документи і далі передаємо їх до офіційного РАЦСу, де офіційний реєстратор їх передивляється, обробляє і приходить на реєстрацію наступного дня у призначений час», - пояснила пані Оксана.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


За словами Оксани Роздорожнюк, в середньому послугою «Шлюб за добу» у Вінниці в місяць користуються 30-40 пар. Її вартість - 2 324,85 грн. Щоб подати заявку, потрібно звернутися за адресою Грушевського, 22. Зробити це онлайн поки що неможливо.

«Онлайн неможливо, тому що дуже багато нюансів поки що не можуть бути доступними нам, зокрема електронні підписи тощо. Тому це можна зробити офлайн. Ви повинні приїхати до нас вдвох з оригіналами документів і уже після цього ми будемо працювати з документами, ми повинні побачити намір», - пояснила організаторка послуги "Шлюб за добу".

Як зазначається на сайті Міністерства юстиції, сервіс покликаний зробити одруження максимально зручним та комфортним. Проєкт передбачає відхід від старих бюрократичних радянських норм.

Читайте також:
У Вінницькій філармонії звучатимуть саундтреки до «Щелеп», «Зоряних воєн» та «Списку Шиндлера»

Поділитися :