Новини

Одяг та каски: вінницькі рятувальники отримали гуманітарну допомогу від колег з Нідерландів

31 березня 2021, 15:19

Лише одна каска з цього комплекту коштує від 3 до 5 тисяч гривень.

Як повідомляють на сайті Головного управління ДСНС України у Вінницькій області, у рамках співробітництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області з нідерландським благодійним фондом "Firefighter United" рятувальники п'ятої Державної пожежно-рятувальної частини отримали гуманітарну допомогу у вигляді спеціального бойового захисного одягу, взуття та касок для пожежників.

Сертифікати на отримання бойового одягу та взуття особовому складу вручив начальник ГУ ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук. Така співпраця вінницьких рятувальників з європейськими колегами триватиме й надалі.

- Це благодійна допомога з Нідерландів: 74 "бойовки", 63 каски. Ця взаємодія буде продовжуватися. У нас є дуже гарна співпраця з Республікою Польща. Ми тиждень тому провели круглий стіл. Ініціативна група створена, і вже з наступного тижня ми розпочнемо круглі столи з керівниками об'єднаних територіальних громад.

Щодо вартості отриманого від нідерландської сторони спорядження, то за, словами начальника ДПРЧ-5 Павла Кізлика, лише одна каска з цього комплекту коштує від 3 до 5 тисяч гривень.

Також, за словами начальника пресслужби ГУ ДСНС у Вінницькій області Олександра Кутового, найближчим часом таку гуманітарну допомогу від польських колег отримають і літинські рятувальники.

Поділитися :