Новини

Офіс туризму Вінниці та гідеса Тетяна Роздорожнюк презентують новинку жовтня - "Шляхами пращурів"

3 жовтня 2023, 11:25

Фінал подорожі - Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка», де знаходиться літературно-меморіальний музей Великого Кобзаря.

Як повідомляють на Фейсбук-сторінці "Visit Vinnytsia", перша зупинка туру, що відбудеться 14 жовтня, - одне з “Семи чудес Вінниччини”: Немирівське городище. Про це місце писав ще "батько історії" Геродот, який називав мешканців цих земель скіфами-орачами, які проживали тут ще у ІХ-V ст. до нашої ери. Але археологічні дослідження виявили тут також і залишки поселень часів трипільської культури, яка залишила по собі безліч загадок.

Після Скіфського городища туристів повезуть до с. Легедзине, де вони відвідають Музей "Трипільської культури" та зможуть побачити відтворенне у натуральну величину поселення часів трипільської культури. 

Християнські ж мотиви у мандрівці проступатимуть поряд з костелом святої Анни та храмом святих апостолів Петра і Павла у містечку Тальне, де також зберігся палац графської родини Шувалових - унікальний зразок данської архітектури на території України.

"Ще одна точка маршруту - Тарасівка, де знаходиться музей та встановлено пам'ятний знак на честь славетного українського диригента і композитора Олександра Кошиця, який провів тут свої дитячі та юнацькі роки. Цікаво, що його дружиною стала Тетяна Георгієвська з Вінницьких Хуторів, солістка легендарного туру, який прославив на весь світ "Щедрик" М. Леонтовича", - ідеться в анонсі.

Фінальним акордом подорожі стане Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка», де знаходиться літературно-меморіальний музей Великого Кобзаря, а також садиба у Моринцях.

Зареєструватися та дізнатись більше про тур можна за посиланням


Фото: Фейсбук-сторінка "Visit Vinnytsia"

Поділитися :