Новини

Онлайн або на виборчій дільниці: вже від завтра вінничанни зможуть перевірити наявність свого прізвища у списках виборців

13 жовтня 2020, 12:15

Вінничани, не виходячи з дому, можуть перевірити інформацію про те, чи є вони у списках виборців. Ця функція доступна онлайн. 

На сайті міської ради проінформували, для того, щоб вінничани були певними, що вони зможуть проголосувати, варто перевірити свою наявність у списках виборців. Це можна зробити на дільницях з 14 жовтня, або онлайн у будь який час, що у сучасних умовах пандемії COVID є оптимальним варіантом.

Списки для голосування укладаються Державним реєстром виборців за виборчою адресою – тобто, за місцем реєстрації громадян. Іменні запрошення розносять виборцям до місця проживання членами дільничних комісій.

«Важливо, що вінничани можуть перевірити інформацію про те, чи є вони у списках виборців онлайн, не виходячи з дому. Для цього потрібно зайти на сайт Державного реєстру виборців, там обрати онлайн сервіс «Кабінет виборця» і натиснути на розділ «Перевірка включення». Там потрібно внести персональні дані: прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, виборчу адресу. А також електронну пошту, на яку прийде код підтвердження. Ввівши цей код людина одразу отримує інформацію, чи є вона у списку виборців. Ця процедура займає не багато часу», – повідомив начальник відділу ведення Держаного реєстру виборців м. Вінниці Анатолій Синявський.

 

Поділитися :