Новини

Отруєння хлором у аквапарку на Вінниччині: шестирічну дівчинку, що потрапила в реанімацію, виписали з лікарні

12 січня 2022, 10:44

Двоє дітей віком 3 та 9 років, які теж отруїлися хлором, також виписані.

Життю шестирічної дівчинки, яку шпиталізували до реанімації обласної дитячої лікарні, з проявами стенозу верхніх дихальних шляхів, нічого не загрожує. Про це повідомив Анатолій Стародуб – завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні. Стан здоров’я дівчинки стабільний. Під час огляду медики поставили їй діагноз: інгаляційне отруєння хлором.

«Були в основному місцеві прояви: сльозотеча, першіння, різь в очах і більше нічого. В реанімацію ми її взяли, бо в неї були ще подразнення дихальних шляхів, тобто вона кашляла, сухий подразнюючий кашель був. Отруєння хлором небезпечне, бо це набряк легень», - пояснив пан Анатолій.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Ще 13-ть постраждалих із смт Турбів оглянули лікарі приймального відділення, та надавши дітям симптоматичну допомогу, відпустили їх додому. Усі скаржилися на першіння в горлі, кашель і сльозотечу. Попередньою причиною отруєння називають тривале купання в басейні, де застосовують хлормісткі речовини для дезинфекції.

«Загально токсичної дії не було ні в кого. Такий масовий випадок у нас вперше. Перед цим роки 3-4 тому була з «Маяка» дитина», - сказав Анатолій Стародуб.

11 січня, усіх дітей вже виписали з лікувального закладу.

Читайте також:
На Вінниччині поліція затримала наркоторговця

Поділитися :