Новини

Озеленення міста: до Всесвітнього дня Землі відвідувачі Вінницького Терцентру висадили кущі спіреї

22 квітня 2024, 17:01

Участь в акції взяло близько 20 літніх відвідувачів Центру. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, сьогодні, 22 квітня, відвідувачі Вінницького терцентру провели екологічну акцію до Всесвітнього дня Землі. Вони висаджували кущі спіреї вздовж проспекту Космонавтів. 

Ініціатива належить активним відвідувачам Терцентру. Акцію провели за фінансової підтримки однієї з вінницьких IT-компаній. На знак вдячності колективу подарували власноруч зроблений гуртківцями Терцентру символ миру. 

«Дякуємо також комунальному підприємству “Вінницязеленбуд” за доставку рослин та інвентар, який вони надали для висадки», – зазначила завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

Усього терцентрівці висадили 15 кущів спіреї. Особливість цієї рослини – білосніжні квітки, зібрані в парасольки-суцвіття. Вони з’являються на гілках у травні-червні.

Участь у висадженні кущів брала Тетяна Терещенко, одна з відвідувачів Терцентру та активна волонтерка. Жінка переїхала до Вінниці з Донецька у 2015 році.

«Мені дуже подобаються такі заходи. Це вперше, коли ми висаджуємо рослини. Згадую, яке зелене місто був Донецьк, там росло так багато троянд. Вінниця теж дуже зелене місто. Особливо мені подобаються сакури. Тому я вважаю, що важливо долучатися до озеленення міста», – говорить Тетяна Костянтинівна.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :