Новини

"Озеленення планети": за один день на Вінниччині висадили 203 тисячі дерев

13 квітня 2021, 15:01

Це на 8 тисяч більше, ніж планували.

Як розповів "Місту над Бугом" Станіслав Вовк, речник пресслужби Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, дерева висадили на площі понад 46 гектарів. Загалом понад тисяча мешканців області виявили бажання взяти участь в екоакції. Через велику кількість охочих  посадковим матеріалом забезпечували їх поступово.

"Скажу, що такої масовості, мабуть, і не чекали, враховуючи карантинні обмеження. Люди стомилися сидіти в хатах, квартирах - люди вирвалися на волю: в ліси, на поля. У нас стільки охочих прийшло 10 квітня створювати ліси, що ми ледве забезпечили їм фронт робіт. Територіальні громади, райдержадміністрації, педагоги, медики - на площах, визначених на цей день, працювала 1 тисяча людей. Ми за один день засадили 46 га, ми висадили 203 тисячі дерев", - розповів Станіслав Вовк.

За словами Станіслава Вовка, державні підприємства лісового господарства Вінницької області проводять одночасно дві акції. Так, з 21 березня по 17 квітня триває акція "Створюємо ліси разом", а 10 квітня відбулась одноденна акція "Озеленення планети". Хоча висадка дерев ще триває, наразі зрозуміло, що цьогоріч дерев буде посаджено більше, ніж минулого року. Оскільки долучилися усі територіальні громади області та висаджували дерева не лише у лісових масивах, а й у парках та скверах, біля дитячих садочків, шкіл, своїх будинків. 

"Вінницький держлісгосп забезпечив екоактивістів ялинками, і недалеко від Універмагу, біля храму, посадили алею з 20 дерев. Там були наші лісівники, гарно попрацювали, гарну зробили справу", - додав

Тепер протягом п’яти років лісівники будуть ретельно доглядати за саджанцями.  

Фото: Фейсбук/Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства

Поділитися :