Новини

П’ятеро вінничан стали призерами Всеукраїнського конкурсу наукових робіт Малої академії наук

20 травня 2021, 10:36

Загалом до фіналу дійшли понад тисяча учасників з усієї країни.

Як повідомляє пресцентр Вінницької обласної станції юних натуралістів, захист науково-дослідних проектів проходив в онлайн-режимі з 14 по 17 травня. Як інформують на сайті МАН, цього року в ІІІ етапі конкурсу взяли участь понад 100 000 дітей з усієї України. До фіналу дійшли 1100 учасників з найкращими проєктами. Переможців обирали за 12 напрямками: літературознавство, мовознавство, філософія та суспільствознавство, історія, науки про Землю, технічні та комп'ютерні науки, математика, фізика й астрономія, хімія, біологія та екологія.

Загалом п'ятьом вінничанам вдалось посісти призові місця у Конкурсі. Так, у категорії "мистецтвознавство" 2 місце виборола Іоанна Черненко, учениця Вінницької школи-гімназії №1. Дівчина досліджувала петриківський розпис. "Срібло" в категорії "медицина"журі присудило Миколі Феджазі, учню Вінницької школи-ліцею № 7. Він досліджував "Зміни якості життя учнів і вчителів під час карантину, пов’язаним із пандемією COVID-19". У роботі йшлося про особливості дистанційного навчання та брак живого спілкування.

Троє вінничан посіли треті місця. У сфері валеології відзначили Катерину Жамбу із Вінницької школи-ліцею № 7. Вона займалася аналізом якості асортименту чайної продукції, досліджувала користь чорного і зеленого чаю. Юрій Кучерявий із Ладижинської школи № 3 вивчав проблему якості очищення води. Він став призером в секції "екологічно безпечні технології та ресурсозбереження".  А в категорії "математичне моделювання" бронзу вручили Ірині Туржанській, учениці Вінницького технічного ліцею.               

"Всі роботи, які отримали призові місця, мають прикладний характер, їх можна використовувати у побуті або господарстві", – зауважила відповідальний секретар Вінницького територіального відділення Малої академії наук України, методист обласної станції юних натуралістів Тамара Корінна.

               

Фото: man.gov.ua

Фото: пресцентр Вінницької обласної станції юних натуралістів

Поділитися :