Новини

Партія "Українська стратегія Гройсмана" найімовірніше увійде до нового складу Верховної Ради

26 січня 2021, 14:12

Електоральні настрої населення щодо виборів до Верховної Ради та виборів Президента України моніторили фахівці Київського міжнародного інституту соціології, провівши всеукраїнське опитування громадської думки.

Як свідчать результати дослідження, яке проводили 22 січня, політична партія "Українська стратегія Гройсмана" долає виборчий бар’єр і має всі шанси утворити свою фракцію у новому складі Верховної Ради України. Водночас кожен десятий виборець – житель центральних областей держави готовий проголосувати за лідера політичної сили – Прем’єр-міністра України (2016-2019) Володимира Гройсмана, якби він балотувався на посаду Президента України. 

Зазначається, що, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, "Українська стратегія Гройсмана" отримала б 5,3% голосів серед тих, хто вже визначився з вибором.

Якби найближчим часом відбулися вибори Президента України, то загалом Володимир Гройсман отримав би не менше 5,8% голосів виборців, водночас в центрі країни охочих підтримати його було б не менше 9,9%. 

Також дані дослідження свідчать, що більшість українців вважають, що справи у країні зараз рухаються в неправильному напрямку. 74,3% опитаних вважають, що справи в державі наразі йдуть в неправильному напрямку. Водночас 10% вважають, що справи рухаються в правильному напрямку. Решта 15,7% респондентів не визначилися або відмовилися відповідати на запитання. 

Додамо, що всеукраїнське опитування громадської думки. Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 1005 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 3,1% — для показників, близьких до 50%, 2,7% — для показників, близьких до 25%, 2,1% — для показників, близьких до 12%, 1,4% — для показників, близьких до 5%.

Поділитися :