Новини

Патрульні Вінниччини склали 19 протоколів на водіїв, що перебували в стані алкогольного сп’яніння

22 березня 2021, 17:41

Такими є перші результати роботи патрульних поліцейських після запровадження нових штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Як розповіла радіо "Місто над Бугом" речниця патрульної поліції Вінниччини Тетяна Плахотнюк, нові штрафи за порушення ПДР діють в Україні з 17 березня. За цей період  вінницькі патрульні винесли  566 постанов про перевищення швидкості руху транспортних засобів більш, як на двадцять кілометрів на годину. За керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування, - три постанови. Також правоохоронці винесли 20 постанов про порушення правил користування ременями безпеки. 

"Якщо водій сідає за кермо напідпитку вперше протягом року, на нього чекає штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керувати на 1 рік. Якщо вдруге протягом року, то штраф буде 34 тисячі з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого або ж адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу або без такого. Що стосується інших порушень правил дорожнього руху, то якщо водій не буде пристібатися ременем безпеки, на нього чекатиме штраф 510 гривень. За перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год штраф буде 340 гривень. За керування транспортним засобом особою, яка позбавлена права керування, штраф зріс значно, а за повторне порушення штраф становитиме 40 800 гривень", - розповіла Тетяна Плахотнюк.

За останні п’ять днів патрульні зафіксували на Вінниччині 15 пішоходів, які також порушили правила дорожнього руху та склали на них адмінпротоколи.

"Перехід дороги в невстановленому місці - це найпоширеніше правопорушення. Якщо раніше відповідальність за нього становила 51 гривню, то зараз штраф зріс і становитиме 255 гривень", - додала Тетяна Плахотнюк.

Поділитися :