Новини

Перед судом постане вінничанин, який ошукав волонтерів на майже 2 мільйони гривень

5 грудня 2023, 10:10

Чоловік обіцяв передати 22-х супутникових систем "Starlink" та 50-ти портативних зарядних електростанцій, проте після перерахування коштів зловмисник перестав виходити на зв'язок.

Як повідомляють на сайті ГУНП Вінниччини, Шахрай познайомився з 33-річним потерпілим в Одесі. Зловмисник назвався керівником громадської організації та приватним підприємцем. 

Зловмисник переконав волонтера, що може продати йому супутникові системи «Starlink» й портативні зарядні електростанції, які останній хотів придбати і передати для потреб військових Збройних сил України. Потерпілий перерахував обвинуваченому 1 800 000 гривень, але замолений товар так і не отримав.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігуранта слідчі слідчого управління вилучили банківські картки, мобільні телефони, документи та інші речові докази, що вказують на його протиправні дії.

"За вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України передбачене покарання - до 8 років ув’язнення", - коментують у поліції.


Фото: ГУНП у Вінницькій області 

Поділитися :