Новини

"Перша психологічна допомога та управління стресом": у Вінниці провели дводенний тренінг для педагогів

23 січня 2024, 10:51

Участь у заході взяли освітяни із 25 закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, на тренінгу працівники сфери освіти дізналися, як діяти в критичних/стресових ситуаціях, надавати необхідну допомогу та створювати у закладах підтримуюче середовище для дітей. Також педагоги навчились використовувати психологічні інструменти виявлення ознак стресових ситуацій та відповідного реагування на них.

Таке навчання в подальшому допоможе освітянам та їх учням почуватися комфортно та знайти підтримку в моменти емоційного напруження. 

«Вкотре переконуємося, що підтримка ментального здоров’я учасників освітнього процесу є одним із пріоритетних напрямів у нашій роботі. Вже не вперше Команда психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Міжнародної організації з міграції проводить дводенний тренінг із психології, який містить два компоненти: управління стресом та пошук ресурсів. Тож, підтримуючи один одного, разом рухаємось до Перемоги», – зазначила директор департаменту освіти Оксана Яценко.

Для довідки: 

Це вже треті подібні навчання, організовані для освітян Вінниці. Учасники попередніх двох хвиль, які відбулися в березні та жовтні минулого року, вже провели каскадні тренінги для близько 650 педагогів закладів дошкільної та загальної середньої освіти.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :