Новини

Перша в світі синьо-жовта кукурудза

25 квітня 2023, 13:55

Селекціонери вінницької компанії Мнагор вкотре зробили неймовірне – створили новий сорт пурпурової синьо-жовтої суперсолодкої кукурудзи, Бордо (Юкреніан Корн).

Завдяки своєму унікальному поєднанню фіолетово-синіх та світло-жовтих зерен на одному качані, а також чудовому смаку, цей сорт не схожий на жодну іншу солодку кукурудзу, яка наразі існує на світовому ринку.

"Починаючи з 2016 року вся наша солодка кукурудза є суперсолодка. Вміст цукрів понад 20%. Усі гібриди відносяться до інтенсивного типу, тому довжина качанів при середньому агрофоні стандартно буде понад 20 см. При дотриманні мнагоровської технології фермери на практиці отримують гарно заповнені зерном повноцінні качани 22-24 см, а окремі качани бувають навіть 26 см!", - розповідає засновник компанії "Мнагор" Михайло Нагорняк і продовжує: - «Це перша в історії світу синьо-жовта суперсолодка кукурудза! Вона привертає увагу не тільки незвичним поєднанням кольорів. Вона ще й має суперсолодкий смак – понад 22% фруктози та сахарози! Її можна споживати не тільки вареною, а й свіжою!».

ДОВІДКА: МНАГОР - це провідна та інноваційна селекційна компанія із Вінниччини, з репутацією першовідкривачів та майстрів вдосконалення смаку суперсолодкої кукурудзи. Компанія збудувала перший в Україні селекційний завод по цукровій кукурудзі, і досі є лідером у своїй категорії з 2006 року. Понад 17 років Мнагор залишається лідером у виробництві солодкої кукурудзи, а також є найстарішим і найбільшим виробником солодкої кукурудзи в Україні.

Поділитися :