Новини

Перший в Україні освітній «Хаб Доброчесності»

3 травня 2023, 15:30

Перший в Україні "ХАБ Доброчесності" розпочав свою діяльність на базі комунального закладу «Вінницька гімназія №24». 

Він є частиною пілотного проєкту «Прозора школа» від Офісу доброчесності НАЗК України. Це простір для учнів та вчителів закладів освіти, який покликаний побудувати прозоре навчальне середовище, трансформувати освітню сферу та сприяти розвитку України. Вінниця стала першим містом в Україні, де запрацював Хаб. Усе завдяки активній, злагодженій та цілеспрямованій роботі освітян та учнів міста. Розповідає директорка гімназії №24 Наталя Климчук. 

Вона розповіла: «Пілотний проєкт «Прозора школа» стартував в Україні у вересні минулого року. Його головна мета – допомогти українським школам якісно трансформувати освітнє середовище й запровадити навчання з антикорупції та доброчесності. 136 навчальних заклади подали заявки. Нашому ліцею вдалося стати переможцем. Педагоги активно поширюють знання про доброчесність та проводять цілу низку тематичних занять. Діти знайомляться з основними поняттями курсу».

Також педагоги школи проводили години спілкування, під час яких, учні ділилися різними випадками з власного життя, моделювали суперечливі ситуації, обговорювали причини й наслідки людських дій. Було проведено багато роботи патріотичного спрямування, переглядаючи мультфільми та граючи відповідні ігри.

Поділитися :