Новини

Петро Черник: Коли завершиться війна в Україні?

18 квітня 2023, 15:38

«Російська імперія потребує розширення, а без України російської імперії не буде. Тому війна була неминучою. Але росія програє цю війну, тому що у них немає людського інтелектуального потенціалу», - Петро Черник, військовий експерт, кандидат політичних наук, автор понад 150 наукових праць, полковник запасу.

«Людство попереду чекає каскад великих випробувань. Китай дозрів до світової гегемонії, а росія потребує розширення своєї імперії, бо нічим іншим вона здивувати не спроможна» - розповів експерт в інтерв'ю радіо «Місто над Бугом».

«Коли у війні відбудеться точка надлому спрогнозувати важко. Але сьогодні суспільству варто понизити градус очікування від результатів контрнаступу. Скажу, що колективний Захід не зацікавлений у розпаді росії, бо тоді Сибір відійде  китайцям, а там знаходиться 40% усіх матеріальних цінностей людства. А ще 23 тисячі кубічних кілометрів чистої води, а саме, прісна вода на планеті найближчим часом буде найбільш цінним ресурсом, а не газ та нафта» - додав Петро Черник. 

 


Щодо українського контрнаступу, то військовий експерт радить понизити градус очікування в суспільстві щодо результатів контрнаступу. Але впевнений, що на українців чекають сюрпризи. 


«Ніхто не бачив Харківську операцію, але вона відбулася. Треба набратися терпіння, і не забувати, що велику силу має випадок» - додав експерт. 

«Сьогодні триває протистояння між двома глобальними блоками: Євроатлантичним, на чолі з США, та азійським - на чолі з Китаєм. Світ сьогодні у парадигмі протистояння цих двох систем – як у жовтні 1939 року. А ось історична аналогія Бахмута – це Сталінград. Але давайте не забувати, що коли німці програли під Сталінградом, війна тривала ще 2,5 роки. Сьогодні вибудовується 5 міжнародна система, і саме Україна є її будівничим. Світові тиранії промацують підгрунтя саме на прикладі в Україні. Отримає росія поразку – це їх зупинить. І Україна має вийти на кордони 1991 року, бо вихід на кордони 24 лютого буде означати перемогу тиранії. Сьогодні за 5-ти бальною шкалою, протистояння між Китаєм та Тайванем перебуває десь на рівні 4,5 бали» - прокоментував експерт. 


На його переконання, війна росії з Україною закінчиться тоді, коли росія буде позбавлена доступу до ресурсів, коли у неї заберуть ядерну зброю, коли Україна вступить в НАТО і зміниться мінімум два покоління росіян. Інакше на Україну через десятиліття знову чекатиме війна.

Поділитися :