Новини

Під пильним наглядом: у вінницьких школах Муніципальна варта чергує 24/7

19 вересня 2022, 15:26

Щодня у 32 навчальних закладах міста чергують інспектори в цілодобовому режимі. 

Як повідомляють на сайті міської ради, таке нововведення з'явилося з початком навчального року.

З 1 вересня ми розпочали свою роботу у всіх закладах освіти. Основна наша мета - безпека діточок, під час навчального процесу. Інспектори забезпечують публічний порядок в навчальних закладах, чергування як в денний, так і в нічний час, - розповідає начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур.

Під час чергування вартові одягнені у форму та жилет з логотипом “Муніципальна варта” і обов'язково іменним бейджем. Інспектори неозброєні, але в разі надзвичайної ситуації оперативно реагують працівники поліції.

Крім чергування інспекторів в цілях безпеки на території шкіл встановлені також камери Ситуаційного центру, які віддалено моніторять, що відбувається.

Чергування інспектора починається з ранкового обходу території школи в пошуках підозрілих предметів та осіб у закладі. Під час уроків інспектори слідкують, щоб ніхто зі сторонніх осіб не потрапив у школу. В цілях безпеки ми обмежуємо доступ батьків, без нагальної потреби. Працівники Муніципальної варти допомагають евакуйовуватися дітям та вчителям під час повітряної тривоги та у разі повідомлень про замінування шкіл, що допомагає робити це дисципліновано, - розповідає Віталій Чигур.

 

Поділитися :