Новини

Підозрюваний у вбивстві поліцейського Віталій Васілаке й надалі перебуватиме під вартою – рішення Вінницького апеляційного суду

3 липня 2024, 09:03

Адвокатка обвинуваченого просила перевести свого підзахисного на цілодобовий домашній арешт. Суддівська колегія відхилила апеляційну скаргу.

Про це йдеться на сайті Вінницького апеляційного суду. 

Колегія суддів під головуванням Сергія Бурденюка відхилила апеляційну скаргу адвокатки ймовірного правопорушника. Її не переконали твердження, що до Віталія можна застосувати цілодобовий домашній арешт, бо він має постійне місце проживання, стійкі соціальні зв’язки з сім’єю – дружиною, малолітніми доньками та матір’ю, раніше не судимий, а до затримання офіційно працював – служив у Збройних Силах України.

«Я дев’ять років віддав захисту України. Шкодую про скоєне. Все відбулося у так званому автоматичному режимі. До пострілів поліцейських не був готовий», – сказав під час апеляційного розгляду Віталій Васілаке.

Зі свого боку, прокурор додав, що підозрювані не повідомили про скоєне поліції, а залишили місце події та переховувалися від правоохоронних органів.

Тож апеляційну скаргу відхилили. До 20 липня одесит Віталій Васілаке перебуватиме під вартою.

"Двадцятишестилітнього чоловіка підозрюють у придбанні, зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу та в убивстві працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов'язків", – кажуть у суді.

Нагадаємо, трагедія сталася на Вінниччині 20 квітня цього року між селами Яланець та Флорино Гайсинського району під час комендантської години. Двоє патрульних на службовому автомобілі зупинили легковик, у багажному відділенні якого були підозрілі ящики. Один правоохоронець попросив Віталія Васілаке, пасажира машини, відкрити їх.

За це отримав від підозрюваного удари руками в голову, від чого впав і знепритомнів. Щоб відбити напад, інший правоохоронець почав стріляти з табельного пістолета Макарова, але вогонь із невстановленої вогнепальної зброї відкрили у відповідь Віталій та водій підозрілої автівки. Як наслідок, заподіяли поліцейському Максиму Зарецькому смертельне вогнепальне поранення. Його ж колега потрапив до лікарні інтенсивного лікування.

Поділитися :