Новини

Підтримка військових, пункти обігріву та протиаварійні роботи в Будинку Офіцерів: на що у Вінниці виділяють додаткові кошти

25 листопада 2022, 16:46

У Вінниці збільшать кількість пунктів обігріву та оснастять генераторами більше шкіл та закладів критичної інфраструктури. Також придбають додаткове обладнання для військових на передовій і вдвічі збільшать  відшкодування витрат на поховання загиблих вінницьких захисників та захисниць.

Рішення про виділення додаткових коштів на ці цілі, погодили депутати міськради 25 листопада.

«Цим рішенням ми виділяємо кошти на створення пунктів обігріву - пунктів незламності. Також виділяємо один мільйон гривень на невідкладні протиаварійні роботи по консервації Будинку Офіцерів, ще 300 тисяч – нашим рятувальникам, а також передбачаємо кошти для Військової служби правопорядку»,— зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

З бюджету громади також виділяються кошти на придбання обладнання для вінницьких військових: планується закупити ліхтарі, пристрої швидкої зарядки, бензопили та інший інвентар.

Понад 12 мільйонів гривень виділяється на закупівлю генераторів, пального до них та облаштування місць, де можна буде тимчасово зігрітися і підзарядити свої гаджети. Завдяки цьому, мають бути обладнані пункти обігріву (з встановленням генераторів), на базі муніципальних закладів міста. Виділяються додаткові кошти й на придбання генераторів для вінницьких шкіл.

На придбання понад 40 генераторів для підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» також депутати виділили кошти. Генератори тут необхідні для забезпечення безперебійної роботи обладнання та, відповідно, подачі опалення в умовах відсутності електроенергії, - йдеться в публікації. 

Водночас на сесії міської ради депутати підтримали рішення про збільшення суми відшкодування витрат на поховання загиблих вінницьких захисників та захисниць з 10 до 20 тисяч гривень.

Якщо загиблі українські Герої чи їх родичі є членами Вінницької міської територіальної громади і вони поховані на її території – з 1 грудня цього року гранична вартість відшкодування витрат на церемонію прощання із ними буде становити 20 000 грн.

Поділитися :