Новини

Після півторарічної перерви вінницький Музей повітряних сил ЗСУ відновлює роботу

3 червня 2021, 11:20

Серед сотні експонатів – капсула астронавтів, привезена до Вінниці з Криму. 

Про це в коментарі "Місту над Бугом" повідомив завідувач Музею повітряних сил ЗСУ Володимир Алєксєєв. 5 червня у музеї – День відкритих дверей, він працюватиме з 10 до 14 години. До Дня захисту дітей там організували безкоштовне відвідування усіх локацій й частування "солдатською" кашею. Усіх гостей цієї суботи на вході до музею під відкритим небом зустрічатиме військовий оркестр.

"Цей захід проводиться в рамках плану заходів командування Повітряних Сил Збройних сил України, присвяченого Дню захисту дітей. Планується огляд нашої експозиції, виступ нашого військового оркестру, куштування "солдатської" каші та виставка пошуково-рятувального спорядження", – розповів Володимир Алєксєєв.

Юні відвідувачі музею (вул. Стрілецька, 105) зможуть оглянути усі експонати, пофотографуватись біля них, а також приміряти льотні шоломи й відчути себе майбутніми пілотами та пілотесами.

Загалом музей займає площу трохи більше ніж 15 тисяч кв. метрів. На цій території розгорнуто 3 основні експозиції: авіаційної техніки, зенітної ракетної техніки та радіотехнічної техніки. Відвідувачі музею можуть познайомитися з історією розвитку вітчизняної авіації. В експозиції музею  повітряних сил ЗСУ зібрано понад 40 експонатів військової авіаційної, зенітної, ракетної, радіолокаційної та ракетної стратегічної техніки, якої немає в інших музеях України. Уся техніка, яка представлена на площі більш ніж 15 тисяч кв. метрів, – це реальні бойові машини.

Фото: Фейсбук/Музей Повітряних Сил Збройних Сил України

Поділитися :