Новини

Плани на вікенд: у Вінниці впродовж вихідних плануються пізнавальні екскурсії

26 серпня 2022, 08:58

Вінницькі Мури та підземелля, храми та архітектура - все це зможете побачити, відвідавши екскурсійні програми місцевих гідес. «Офіс туризму Вінниці» запрошує надихнутись на вивчення історії та культури міста.

«Легенди Вінницької Єрусалимки + Смачна єврейська кухня» - це авторська екскурсія Оксани Роздорожнюк. Вона запрошує поринути в атмосферу золотої доби єврейського містечка та познайомитись із захопливими історіями про вінницьких євреїв. Мандрівка планується цієї п’ятниці 26 серпня 17:00 год. Гідеса анонсує колорит і еклектика формують особливу атмосферу кварталу. А наприкінці екскурсії учасників чекає тематична вечеря в історичному пабі «Кінь у протигазі»: з апетитними канапками, міксом вареничків і сетом наливок/ Вечеря включена у вартість екскурсії. Реєстрація тут. 

Антиекскурсія «Girl party по-вінницьки» відбудеться у п'ятницю, 26 серпня. Альона Сазанова обіцяє розмови про бідних та багатих, про щедрих та жадібних, про вірних та зрадливих, про відомих і незнаних. Ви дізнаєтесь секрети з життя Леонтовича і Пирогова, Коцюбинського й Львовича, навіть Богуна. Хто з них для своєї дружини збудував прекрасну садибу, яка тішить нас і сьогодні? А хто палко кохав польську шляхтянку, а вона обрала іншого? Чи хто забороняв дружині читати любовні романи, зустрічатися з подругами та відвідувати театри? А на десерт куштування смачненького від ресторану «Mont Blanc». Реєстрація тут.

У суботу, 27 серпня, усі охочі зможуть поринути в атмосферу початку ХХ сторіччя на екскурсії «ОводоваАртинов: тандем Прекрасної епохи». Вона про людей, які визначили розвиток Вінниці як європейського міста ще століття тому. Гідеса Людмила Очеретна розповість про водопостачання, електрифікацію, трамвай, телефон, мости та розкішний міський парк. Загалом ви дізнаєтеся, як повітове містечко на Поділлі перетворилось на сучасне місто з розвиненою інфраструктурою та новими архітектурними будівлями. Реєстрація тут.  Вартість екскурсії 200 грн, для ВПО - знижка 50%.

Екскурсія «Вуличний лувр» відбудеться цієї суботи, 27 серпня о 16:00 год. Гідеса Катерина Ружило запрошує у мистецьку подорож, де ви ознайомитесь з скульптурами поета, скрипаля, художника, чарівної панянки Євгенії Прунмайєр та архітектора Григорія Артинова…А також оглянути стінопис «Вінницький модерн», на якому оживають видатні вінничани минулого століття та актуальний у всі часи символізм муралу «Родинні цінності».  Реєстрація тут. 

А в неділю, 28 серпня, гідеса Альона Сазонова проведе оглядову екскурсію «Вінниця за 100 хвилин». Це атмосферний екскурсійний проєкт «для новачків» із найцікавішими фактами про #МістоІдей, де ви почуєте багато цікавого про Вінницькі Мури та підземелля, зможете насолодитись неймовірною красою місцевих храмів, побувати в самому серці європейської Вінниці та познайомитися ближче з її архітектурними шедеврами. Реєстрація тут.  

За анонсами екскурсій, які будуть відбуватися протягом цього тижня у Вінниці, стежте на сторінці «Офісу туризму Вінниці». Нагадуємо про те, що маршрути всіх екскурсій розроблені так, щоб у разі повітряної тривоги можна було сховатися у найближчому укритті.

Поділитися :